Hoe verzorg je je haar in de winter?

Published: 24/12/2021

HOE VERZORG JE JE HAAR IN DE WINTER?

Je zou haast denken dat je haar in de zomer meer verzorging en bescherming nodig heeft dan in de winter. Helaas is niets minder waar. Net als je huid, is je haar erg gevoelig voor weersveranderingen. Gelukkig hebben we in Nederland geen extreem lange en strenge winters, maar toch heeft je haar in dit seizoen wat extra liefde nodig. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

Door de continue wisseling van koud naar warm, buiten en binnen, heeft het haar flink wat te verduren. De verwarming binnen zorgt bijvoorbeeld voor droge lucht. Door droge lucht gaan de haarschubben open staan en droogt je haar uit. Dit resulteert in kroes, statisch, breekbaar en onhandelbaar haar – en is helaas niet te voorkomen. Wel kun je ervoor zorgen dat het haar zo min mogelijk uitdroogt door het goed te beschermen met de juiste producten.

 

Hierbij 7 tips om je haar goed te beschermen en te verzorgen in de winter.

1. VOEDING EN VITAMINES
De gezondheid van je haar begint veelal van binnenuit. Drink daarom voldoende water, eet gezonde vetten en gebruik vitamine supplementen voor je huid en haar. In de zomer groeit je haar als kool, maar in de winter groeit je haar minder snel – door het gebrek aan warmte en zon. Dat betekent dat je haar in de winter wel wat extra vitamines kan gebruiken. Goede haarvitamines zijn bijvoorbeeld; A, B8, C, D, E, zink, niacine, calcium en magnesium.

2. STIMULEER DE DOORBLOEDING
Stimuleer de doorbloeding door een hoofdmassage toe te passen tijdens het wassen van je haar.

3. GEBRUIK EEN SEALER
Materialen als wol zorgen ervoor dat de punten van je haar uitdrogen en afbreken door de continue wrijving (als het haar hiermee in aanraking komt). Gebruik een sealer om de gespleten haarpunten te sluiten en om te voorkomen dat het haar verder afbreekt. Een goed product hiervoor is bijvoorbeeld de PoP argan olie

4. VOED JE HAAR (EXTRA)
Om het haar extra te voeden is het goed om je haar een keer in de week te behandelen met een voedend haarmasker. Een haarmasker geeft het haar zijn glans terug, maakt het zacht en zorgt ervoor dat het optimaal gehydrateerd wordt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de PoP Repair Mask. Dit masker bevat tarwe, vitamine E, Provitamine B5/Panthenol, kleur en U.V filter en Lijnzaadolie. Hierdoor is het een diep conditionerend masker en zeer geschikt voor het repareren van beschadigt haar.

5. GOED DROGEN
Doordat het in de winter ijzig koud kan zijn buiten; kan het voorkomen dat je haar bevriest als je met nat haar de deur uit gaat. Dit resulteert in haar dat beschadigd raakt en kan afbreken door de kou. Zorg er dus voor dat je haar echt goed droog is en gebruik een verzorgende olie die het haar beschermt tegen invloeden van buitenaf. PoP Argan olie is hiervoor een geschikt product

6. NIET TE VAAK BORSTELEN
Bij statisch haar is het van belang dat je het haar niet te vaak borstelt. Het kan schelen om een borstel met varkenshaar te gebruiken. De haren van deze borstel zijn zachter voor het haar en zorgen ervoor dat het haar minder snel breekt tijdens het borstelen. Een andere oplossing kan zijn om je borstel in te sprayen met haarlak, bijvoorbeeld de PoP Finish spray medium in combinatie met de comair pneumatische borstel. Borstel daarna rustig je haar daarmee door. Haarlak zorgt ervoor dat je haar neutraliseert, de statische lading gaat ervan af.

7. NIET TE VEEL WASSEN
Probeer je haar zo min mogelijk te wassen, shampoo droogt je haar uit. Als je snel last hebt van vet haar, probeer het wassen dan alsnog uit te stellen door het gebruik van een droogshampoo, zoals onze droogshampoo van PoP.