Keep In Touch

Contact

Een kapsalon voor jong en oud.
In de salon hangt een gemoedelijke sfeer,
gecombineerd met de juiste aandacht voor iedereen.

Akkoord verklaring

+31 683 86 04 77

info@cbnikie.nl

Tapperstraat 69 4204 TS Gorinchem

Openings Tijden

FAQ

Frequently Asked Questions

Hoe vaak moet je je haar knippen?

Kort of lang?
Heb je lang haar? Dan adviseert Creations By Nikie om er één keer in de drie maanden een centimeter af te (laten) knippen. Bij korte kapsels mag de schaar er wel wat eerder doorheen: na zes weken, gemiddeld. Vrouwen met héél korte kapsels moeten er elke maand een stukje afhalen om het in model te houden.

Hoeveel haartypes zijn er eigenlijk?

Er zijn drie categorieën haar. Blank-Europees, Aziatisch en Afrikaans. Maar ook daarbinnen zijn weer een hoop verschillen.
Donker haar is meestal het dikst, gevolgd door bruin haar en tot slot blond haar. Maar blonde mensen hebben vaak meer haren dan donkerharige mensen, maar ook het meest fijne, dunne haar.

Waarom zijn producten van de kapper beter dan die van de drogist?

Dit komt door het gebruik van ingrediënten. Achter de producten van de kapper zit een laboratorium die jaren lange technologieën heeft ontwikkeld om de producten zo goed mogelijk te maken. Hierbij zijn duurzame ingrediënten nodig die dit mogelijk maken. De drogist producten zijn qua prijs goedkoper, doen wat ze moeten doen, maar omdat hier de technologie ontbreekt is de werking van deze producten minder.

Is elke dag wassen slecht voor je haar?

Alles waar “te” voor staat is slecht. Je haar wassen is iets wat moet gebeuren. Maar elke dag? Ja, dat is slecht voor je haar, je wast dan namelijk steeds de beschermlaag van je hoofdhuid af, en je verstoord de vochtbalans in je huid en haar. Je huid en haar kunnen hier droog en dof van worden.
Het beste is om 2 tot 3 keer per week je haar te wassen met een goede shampoo. En na elke wasbeurt is het verstandig om een conditioner te gebruiken. En eenmaal per week een haarmasker is voldoende.

Is mijn haar beschadigd?

Kleur je jouw haar lichter dan je eigen haar kleur? Of maak je gebruik van een hittetool zoals krul/stijltang of föhn? Dan is de kans erg groot dat je haar inderdaad beschadigd is. Dit kun je testen door een haar te pakken en deze door de midden te breken. Zijn beide kanten recht, dan is jouw haar niet beschadigd. Is één kant recht en de ander gekruld, dan is het licht beschadigd. Zijn beide kanten gekruld dan is het haar zwaar beschadigd.

Ik heb schilfers en jeuk op mijn hoofdhuid, heb ik roos?

Schilfers kunnen een teken zijn van roos, maar dit hoeft niet altijd. Heb je een droge huid en last van jeuk? Dan is de kans groot dat je een gevoelige hoofdhuid hebt. Dit kan komen door invloeden van buitenaf zoals kou of droge lucht. Roos daar integen wordt veroorzaakt door een bacterie en zorgt voor vette plekken op de hoofdhuid, waarvan schilfers af kunnen komen

Top Of The Line

mijn favoriete beauty producten

Inschrijven Nieuws Brief